Hvordan virker en 3d printer?

Mange folk kender, eller har hørt begrebet "3d printer" men ved ikke, hvordan de fungerer og tror derfor, at de er meget komplicerede. Den type 3d printer vi bruger (klart den mest brugte), er faktisk bare en computerstyret limpistol. Der kommer hård plast ind af den ene ende, det varmes op til ca. 220 grader. Plasten smelter, og bliver pressset ud af en dysse, nøjagtigt som ved en limpistol. Det smeltede plastic bliver trykket ned på en platform i tynde streger af den computerstyrede dysse og danner lidt efter lidt et tæt lag. Når laget er færdigt, kører platformen med det første lag på lidt ned, og et nyt lag lægges hen over det dette. Denne procedure fortsættes, indtil der er nok lag til at danne figuren, man vil printe. Nedenfor er to videoer, der forklarer 3d print.

Forklaring af 3d print

Alle rettigheder til denne video ejes af CNN

3d printer "in action"

Alle rettigheder til denne video ejes af MyMinifactory.com

Ultimaker 2

Minifactory's 3d-printer (Ultimaker 2) er en af markedets førende 3d printere, og den giver os mulighed for at printe i både PLA, ABS og nylon. Den giver os også mulighed for at printe store ting i meget høj opløsning og høj kvalitet ved høj hastighed.

Hvis du selv tænker på at købe en 3d printer, er Ultimaker 2 et solidt bud. Dog ligger prisen i øjeblikket højt, på ca. 16.500 kr.

Der er mange andre 3d printere, der er billigere, og de kommer helt ned på omkring 3.000 kr. Man skal dog regne med, at kvaliteten falder i takt med prisen.

Nedenfor er en kort sammenligning af nogle af de 3d printere, vi mener er værd at overveje.

Din 3d printer

ROBO3D

mellem build platform

Høj opløsning

Pris: ca. 7.000 kr

Robo3D er et projekt, der var Kickstartet tilbage i starten af 2013, og holdet der står bag har derfor meget erfaring. Printeren selv er forholdsvist godt bygget og designet og er en fin 3d printer, for en der er ny i emnet. Det er dog ikke en printer, man ville bruge til masse-print pga. dens lave hastighed.

FlashForge C PRO

Stor build platform

mellem opløsning

Multifarve print

Pris: ca. 8.000 kr

Ultimaker 2 GO

lille build platform

meget høj opløsning

Pris: ca. 11.000 kr

FlashForge Creator PRO er en "klon" af en meget populær MakerBot 3d printer men koster under halvt så meget og har stort set de samme funktioner. Dens print opløsning er rimelig, print platformen er meget stor, og så er den i stand til at printe med to farver, eller to forskellige materialer i samme print.

Folk rundt omkring i verden har printet simple elektriske kredsløb som foreksempel en lommelygte eller en batterimåler med denne enestående teknik.

Ultimaker 2 GO er en af de bedste "desktop" 3d printere man kan få. Som alle printere i Ultimaker familien har Ultimaker 2 Go en høj print hastighed, extrem fin opløsning, og så er den trofast og meget sikker. Det eneste, der virkelig er at påpege ved denne printer, er dens lille printvolumen, der kun måler

12 x 12 x 11,5 cm. Ultimaker 2 GO er dog stadig en fin 3d printer, hvis bare man ikke regner med at skulle printe alt for store ting.

Kontakt os

Kontakt os enten via mail eller sms

- vi svarer som regel indenfor 24 timer

 

Mail: rasmus@minifactory.dk

telefon (sms): +45 21575234